maandag 6 juni 2016

Healthy Monday : quinoasalade met vers fruit en feta

Hoi!
Afgelopen donderdag wilden we graag wat gezonder eten en besloten we om een salade te maken. Nu houd ik normaal echt totaal niet van salades, maar deze heeft me echt over de streep getrokken : wat een pareltje!



Voor deze salade heb je nodig :
- 1 mango - 1 avocado - de helft van een pak quinoa - 1 bekertje snacktomaatjes - beetje limoensap - olijfolie - peper & zout - 1/3 van een blokje feta - een handje maiskorrels


Stap 1 : Als eerste schil en snijd je de mango en avocado in stukjes en zet je een pan met water op voor de quinoa. Doe het fruit samen met de tomaatjes in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie, een snuf peper en zout en 1 eetlepel limoensap. Laat dit even marineren. Doe de maiskorrels met wat olie in een hete pan en wacht tot ze wat verkleurd zijn, doe ze dan bij het fruit in de marinade.
Stap 2 : Kook de quinoa volgens de verpakking (die van mij moest 8 minuten) doe deze als het klaar is in de kom met het fruit en de tomaatjes. Roer alles goed door en strooi hier vervolgens nog wat
verkruimelde feta overheen.

Smakelijk! We hopen dat jullie dit recept net zo'n toppertje vinden als wij!

Liefs, Leidse mesjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten