zaterdag 30 juli 2016

Culinair : bloemkoolsoep met gorgonzola

Heeey!

De komende dagen komen er een paar héle culinaire receptjes aan. Mijn ouders hebben een kookclub en mijn vader kookt dan altijd met collega's de sterren van de hemel. Ze hadden weer erg lekker gegeten dus leek het me leuk om de recepten met jullie te delen. Ze trapten de avond af met een bloemkoolsoep met gorgonzola. Ons pap lustte eerst nooit kaas en zelfs hij kon de gorgonzola waarderen, dus laat je hier niet door afschrikken.

Je hebt nodig voor 4 personen
1/2 bloemkool - 1 1/2 blokje groentebouillon - nootmuskaat - boter - 125 ml slagroom - 75 gr gorgonzola

Stap 1 : Maak een pan met bouillon door de blokjes op te lossen in 750 ml water. Snijdt intussen de bloemkool in roosjes en bak ze met een flinke klont boter 5 minuutjes. De roosjes mogen niet bruin worden.
Stap 2 : Schenk de bouillon en de slagroom bij de bloemkool en laat het met de deksel op de pan 10 minuten pruttelen. Pureer de soep en breng hem op smaak met nootmuskaat en naar wens ook wat peper.
Stap 3 : Schenk de soep in diepe soepborden en verkruimel de gorgonzola erboven.


Zeg nou zelf, dit is toch wel culi hé? Het is niet dress to impress maar cook to impress vandaag. Geniet ervan!

Liefs, Leidse meisjes
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten